Deze top 7 yoga boeken wil je niet missen

Ik heb de afgelopen jaren heb ik door mijn verschillende yoga opleidingen heel wat ‘afgelezen’. Een paar van deze boeken zijn mij echt bijgebleven of gebruik ik nog wekelijks voor mijzelf of voor mijn yogalessen. Daarom deel ik graag mijn top 7 favoriete yoga boeken met jou!

1. Over de werking van yoga

Ik vind dit een van de mooiste yoga boeken die er bestaat! Als je op een praktische manier en in een verhalende vorm de yoga filosofie beter wil begrijpen, dan zou ik dit boek meteen bestellen en lezen. Het leest makkelijk weg en verteld op een mooie manier over de werking van yoga.

2. Myths of the asanas

Dit is geweldig om uit te lezen (ook in je lessen als je een bepaalde peak pose hebt). Alle asanas hebben weer een ander verhaal dat ze vertolken. Ook een prachtig boek om kinderen uit voor te lezen, dat ga ik zeker bij die van mij later doen 😉

3. The Perennial Psychology of the Bhagavad Gita

Deze vertaling van de Bhagavad Gita biedt diepgaande inzichten in de tijdloze wijsheid van de Bhagavad Gita. Met duidelijke interpretaties onthult Swami Rama de psychologische aspecten en leert je hoe je innerlijke kracht en spirituele veerkracht kunt vinden. Een essentiële boek voor wie diepere inzichten zoekt in de menselijke geest en spirituele waarheden!

4. Asana Pranayama Mudra & Bandha

Super fijn yoga boek om de basis principes van de yoga asanas, pranayama, mudra’s en bandha beter te begrijpen. Ook handig voor het opbouwen van je lessen, doordat er overal een duidelijke uitleg wordt gegeven waarvoor bepaalde asana’s goed zijn. Echt een boek wat ik er keer op keer weer bijpak bij het voorbereiden van mijn lessen 🙂

5. Yoga Anatomy

Samen met de ‘science of yoga’ is dit echt een van de fijnere yoga boeken over anatomie. Duik dieper in de anatomie van yogahoudingen en ontwikkel een dieper begrip van je lichaam. Met mooie illustraties biedt dit boek een prachtig anatomie boek voor yogi’s van alle niveaus!

6. Science of yoga

Net zoals ‘yoga anatomy’ is dit ook een heel fijn yoga anatomie boek. Dit boek combineert wetenschappelijke inzichten en praktische toepassingen, waardoor je de diepere lagen van yoga begrijpt. Een onmisbaar boek voor elke yogadocent!

7. Sadhana: the path to Enlightenment

Dit is een prachtig boek waarin Swami Rama met hele mooie voorbeelden en verhalen de yamas en niyamas uitlegt. Dit boek heeft mij ook erg geholpen de yogafilosofie te begrijpen voor mijn 200-uur docent yoga opleiding in India. Bestel Sadhana: the path to Enlightenment hier.

Sadhana the path to enlightenment

Wat is jouw favoriete yoga boek? Laat je favoriete yoga boeken achter in de reacties. Ik ben benieuwd 🙂

Als je via een van deze linkjes een boek besteld krijg ik daar een klein percentage van. Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *