Over Jasmijn

Ik ben Jasmijn Staal, woon in Haarlem, werk in het bedrijfsleven en ben Hatha en Vinyasa yogadocent. Ook drink ik graag koffie, luister ik als het even kan muziek en ontbijt ik het liefste 3x op een dag. D.w.z. bijna alles wat er op een ontbijt/brunch kaart staat vind ik lekker, als het maar vegetarisch is!

In 2022 heb mijn 200-hour Hatha Yoga Teacher Training (RYT 200, Yoga Alliance Certified) in India, Rishikesh bij Himalayan Yog Ashram afgerond. Een plaatsje aan de Ganges, aan de voet van de Himalaya. Het was een geweldige maand waarbij ik elke dag om 6:00u begon, 2x per dag een maaltijd at en me onderdompelde in de Yoga filosofie. Dit beviel mij zo goed dat ik het jaar daarop weer naar India ging…

Hatha Yoga Teacher Training

In 2023 ben ik naar Goa, India gegaan voor mijn 300-hour Vinyasa Flow Advanced Yoga Teacher Training Course en heb deze bij Sampoorna Yoga afgerond. Dit was weer een hele andere ervaring, maar ook prachtig! Vinyasa (ook wel flow yoga) is een dynamische stijl en focust op bewegen met de ademhaling. Alle bewegingen vloeien in elkaar over. Hatha is een meer statische vorm van yoga en focust meer op de basis yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Lees hier meer over de verschillen tussen Hatha en Vinyasa yoga. De course was daarom fysiek zwaarder en ook omdat het 100 uren extra bevatte in ongeveer dezelfde tijdsspanne van mijn vorige teacher training. Dit maakt ook dat ik RYT 500 Yoga Alliance Certified ben 🙂

Waarom ik yoga combineer met het bedrijfsleven

Toen ik ervoor koos om te stoppen op de Dansacademie in Rotterdam en ik daarna in Groningen aan de universiteit studeerde (Bachelor Bedrijfskunde en Master Marketing Management) zei ik al dat ik niet geschikt zou zijn voor 1 baan. Alles viel daarmee op z’n plek toen ik van 5 naar 4 dagen werken ben gegaan om daarnaast ook yogalessen te geven bij bedrijven (bedrijfsyoga), sportscholen en Yoga studio’s. Ik ben productiever, creatiever en meer oplossingsgericht op de dagen dat ik bij bol werk en geniet elke keer weer enorm van het lesgeven.

Wat Yoga mij brengt

Door Yoga kan ik meer in het moment zijn, waardoor ik minder stress ervaar en meer kan genieten. Alles wat ik op de mat doe en oefen (en tijdens meditatie) neem ik mee in mijn dagelijks leven. Zoals Yogi Ram altijd zei: ‘Het echte examen begint pas als je thuis bent en je je weer in de waan van de dag begeeft‘. Voor mij begint Yoga dan ook pas echt op het moment dat ik van de mat af stap. Kan ik dan nog steeds rustig blijven, oplossingsgericht zijn en mijn gedachten observeren in stressvolle situaties? Kan ik genieten, ook als niet alles gaat zoals ik zou willen? En misschien wel de belangrijkste; kan ik écht aanwezig op de momenten dat ik met de mensen ben waarvan ik hou?

Waar ik het meest blij van word?

Hoe gehaast en gestresst mensen mijn les ook beginnen, aan het einde van de yogales zitten ze mij met een tevreden glimlach, een drupje zweet en veel meer rust aan te kijken. Een heerlijk gezicht!

Meer weten over Jasmijn? Neem gerust contact op!