Zo werkt Fiscaal Voordeel met Bedrijfsyoga

In de drukke wereld van het bedrijfsleven streven werkgevers voortdurend naar manieren om de productiviteit te verhogen, het welzijn van hun werknemers te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen. Een effectieve en populaire benadering hiervoor is het aanbieden van bedrijfsyoga. Wat veel werkgevers niet weten, is dat er aanzienlijke belastingvoordelen verbonden zijn aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers in Nederland. Lees snel meer over hoe fiscaal voordeel met bedrijfsyoga werkt.

1. Bedrijfsyoga als Arbo-voorziening

Bedrijfsyoga wordt beschouwd als een Arbo-voorziening (Arbeidsomstandighedenwet), wat betekent dat het bijdraagt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en de gezondheid van werknemers. Als werkgever kun je de kosten van bedrijfsyoga als bedrijfskosten aftrekken, wat resulteert in een verlaging van het belastbaar inkomen.

2. Fiscaal voordeel Bedrijfsyoga

De Werkkostenregeling (WKR) stelt werkgevers in staat zelf te bepalen wat ze onbelast aan werknemers vergoeden, geven of beschikbaar stellen. Bedrijfsyoga valt onder deze regeling, waardoor je als werkgever kunt profiteren van belastingvoordelen. De kosten van bedrijfsyoga kunnen binnen de vrije ruimte van de WKR vallen, waarbij in 2024 de vrije ruimte over het fiscale loon tot en met € 400.000 1,92% bedraagt. Voor het deel van de loonsom boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2024 vastgesteld op 1,18%.

3. Fiscale Voordelen voor Werknemers

Naast de belastingvoordelen voor werkgevers kunnen werknemers ook profiteren van bedrijfsyoga op fiscaal gebied. Als de werkgever bedrijfsyoga als secundaire arbeidsvoorwaarde aanbiedt, kan de werknemer gebruikmaken van belastingvoordeel via de WKR.

4. Langdurig Voordeel voor Werkgevers en Werknemers

Bedrijfsyoga gaat niet alleen over het verminderen van stress op de korte termijn, maar ook over het bevorderen van de algehele gezondheid op de lange termijn. Gezonde en tevreden werknemers zijn productiever en hebben over het algemeen minder verzuim. Dit kan leiden tot verdere besparingen op het gebied van ziektekosten en productiviteitsverlies.

Profiteer van fiscaal voordeel met bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga is niet alleen gunstig voor de fysieke en mentale gezondheid van werknemers, maar het biedt ook aanzienlijke fiscale voordelen voor zowel werkgevers als werknemers in Nederland. Door gebruik te maken van de Arbo-voorzieningen en de Werkkostenregeling kan je niet alleen een positieve impact hebben op de werkomgeving, maar ook genieten van belastingvoordelen die bijdragen aan een gezondere en gelukkigere werkomgeving. Start vandaag nog met bedrijfsyoga en neem contact met mij op.