Bedrijfsyoga

Als werknemer en yogadocent weet ik hoe belangrijk het is dat je mede medewerkers lekker in hun vel zitten. Bedrijfsyoga is een mooie en leuke manier om met elkaar de werkdag ontspannen te beginnen of af te sluiten. Los daarvan is het ook een goede workout! In andere woorden, yoga is super goed voor vitaliteit op de werkvloer.

De 5 voordelen van bedrijfsyoga

Wist je dat door bedrijfsyoga medewerkers…

  1. Minder stress ervaren

  2. Meer teamgevoel ervaren als ze samen een yogales hebben gedaan

  3. Lekkerder in hun vel zitten

  4. Betere concentratie en focus hebben

  5. Jou als werkgever (nog) meer waarderen

Wist je dat…

Bedrijfsyoga ook steeds vaker onderdeel van succesvolle heidagen of personeelsdagen is? Op heidagen wordt er van medewerkers veel focus en creativiteit verwacht, waardoor de dagen intensief kunnen zijn. Een uitstekende strategie om iedereen gedurende zo’n dag scherp en tevreden te houden, is het organiseren van een yogasessie voorafgaand aan de activiteiten of als ontspannende onderbreking tussendoor.

Hoe het werkt

  • Lessen geef ik bij jou op kantoor, tenzij je anders wilt. Een vergaderruimte of boardroom is al voldoende om een fijne les aan je medewerkers te geven. Ik zorg wel voor de sfeer 😉

  • Lessen duren 1 uur. Langer of korter kan ook afgestemd op jouw wensen (de meeste lessen geef ik in het Engels, maar de lessen kunnen ook in het Nederlands).

  • Door de muziek (niet standaard) en geur aroma’s die ik meeneem kom je meteen in de stemming.

  • Lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Medewerkers aan het woord


“Als een product release hectisch verloopt en ik de hele dag brandjes heb geblust dan neem ik die stress eigenlijk altijd mee naar huis. Door de Yoga sessie lukte het me tot rust te komen en heb ik die nacht heerlijk geslapen.

Olivier
Project Manager

“Ik geniet elke keer weer van de yogalessen van Jasmijn! Haar lessen zijn prettig en duidelijk met fijne (geen standaard) muziek erbij. En, wat ik ook leuk vind, de lessen zijn steeds weer anders. Fijn om te weten dat ze een goede opleiding heeft gevolgd; ze weet wat ze doet!”

Alberdien
Coach en trainer

“Het is mooi om te zien (en te ervaren) hoe de drukte van de werkvloer vervliegt in chillheid in het uur team Yoga. Ontspanning en power, afgewisseld onder aansturing van Jasmijn. Goed voor geest, lichaam en team vibe.

Martijn
Marketing

Fiscaal voordeel van bedrijfsyoga


Het aanbieden van yoga op de werkvloer zonder extra kosten is mogelijk via de werkkostenregeling (WKR). Binnen de WKR is het toegestaan om onbelaste vergoedingen te verstrekken voor bepaalde voorzieningen, waaronder yogalessen.

Er zijn verschillende voorwaarden die in het arbo-plan opgenomen zijn, waaronder bijvoorbeeld, de yogalessen moeten op de bedrijfslocatie en tijdens reguliere werktijden gegeven worden. Bij naleving van deze voorwaarden kom je in aanmerking voor de werkkostenregeling (WKR).

Wil je meer weten over de fiscale voordelen die bedrijfsyoga met zich meebrengt? Lees dan dit artikel.